Dodatna sredstva za rekonstrukciju mosta u Dobrunu

09.09.2022.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će Vlada Srpske korigovati svoju odluku i odobriti dodatna sredstva za rekonstrukciju mosta u Dobrunu kod Višegrada.

„U momentu odobravanja sredstva do izbora izvođača došlo je do promjene cijena ulaznih sirovina i Vlada će korigovati svoju odluku i odobriti dodatna sredstva“, rekao je Višković nakon današnjeg sastanka u Višegradu sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem.

Višković je naveo da je Vlada odobrila znatna sredstva za održavanje Balkanskog prvenstva u veslanju, ističući da je to ulaganje u promociju turističkih potencijala Višegrada i Andrićgrada.

Premijer Srpske, koji će danas u Andrićgradu svečano otvoriti Balkansko prvenstvo u veslanju, rekao je da je ovo prvenstvo okupilo predstavnike iz nekoliko evropskih zemalja.

„Oni će, kada se vrate kući, sigurno imati šta da kažu o Republici Srpskoj, Andrićgradu, Mokroj Gori i drugim sadržajima koje će posjetiti tokom boravka ovdje“, naglasio je Višković.

Višković je podsjetio da je Vlada Republike Srpske odobrila prije skoro dvije godine milion KM za banju „Vilina vlas“, ali da, nažalost, do danas ta sredstva nisu realizovana. On je rekao da je to velika šteta i da mu je bila želja da pomogne toj ustanovi da bude na mjestu koje zaslužuje.

„Potencijali te banje su znatno veći nego što sadašnji kapaciteti mogu da to isprate“, dodao je Višković.

On je naveo da je u Višegradu razgovarano i o predstojećim izborima, te da je kao potpredsjednik SNSD-a upoznat o aktivnostima stranke i očekivanjima.

Višković je rekao da problem u Višegradu predstavlja to što se još ne sprovode rezultati referenduma za opoziv načelnika opštine koji nije uspio i da Republička izborna komisija treba da donese konačnu odluku.

Višković je pozvao sve odbornike u Skupštini opštine Višegrad da podrže odluke u interesu stanovnika ove lokalne zajednice i da ne blokiraju sredstva i projekte, ocjenjujući da su razlozi za to nerazumni.

SRNA