Đurević: Vjerujem u svoje sugrađane, 12. juna očekujem apsolutnu pobjedu

04.06.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je Srni da je zahtjev za njegovim opozivom gubljenje vremena i dodatno opterećenje opštinskog budžeta, te naglasio da očekuje apsolutnu pobjedu na referendumu, 12. juna.

„Očekujem da će mi Višegrađani ponovo ukazati povjerenje s obzirom na povjerenje i podršku koju svakodnevno dobijam. Vjerujem u svoje sugrađane, njihov izbor i da će prepoznati moj rad u koji su imali priliku da se uvjere u proteklom mandatu“, rekao je Đurević.

On je naglasio da u ovoj lokalnoj zajednici više od godinu dana vlada stanje haosa koje je stvorila skupštinska većina čiji je cilj da opstruiše njegov rad i razvoj opštine, a sve zarad ličnih interesa.

Đurević je dodao da nekolicina odbornika diktira rad Skupštine, a dokazalo se u prethodnom periodu da sa više od 50 presuđenih odluka krše zakon, Statut i Poslovnik Skupštine opštine.

„Skupštinsku većinu čine oni koji iz ličnih interesa rade sve ovo što rade. Riječ je o ljudima koji ne žele promjene zarad naprednije i bolje opštine, naselja, ulice, za bolji život svojih sugrađana, već samo gledaju privatni interes, fotelju i sebe“, rekao je Đurević.

Prema njegovim riječima, jedan od njih je i predsjednik Skupštine, osoba bez političkog iskustva i adekvatnog obrazovanja, koji je došao iz druge države, gdje mu je i porodica, samo da bi pravio haos.

„Višegrad nije njegovo mjesto življenja, niti njegove porodice i nije mu interes da Višegrad bude bolji“, istakao je načelnik opštine.

On je rekao da je zbog takvih, među kojima je i bivših funkcionera SNSD-a, kojima je lični interes ispred opšteg, već godinu i po stopiran razvoj Višegrada.

Govoreći o svom radu u prethodnom načelničkom mandatu, Đurević je rekao da je urađeno mnogo veoma važnih projekata, među kojima su ulična rasvjeta u svim dijelovima opštine, rekonstrukcija i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukcija puteva, modernizacije gradske dvorane, izgradnja dječijih igrališta, uređenja gradske pijace…

Đurević je naglasio da u narednom periodu predstoji realizacija jednog od veoma značajnih projekata a to je izgradnja kotolovnice i centralnog grijanja u naselju Bikavac, kao i rekonstrukcija mosta u naselju Dobrun za koji je Vlada Srpske izdvojila sredstva.

Skupština opštine Višegrad izglasala je inicijativu o opozivu načelnika Đurevića. Inicijativu je podržalo 11 odbornika iz sedam stranaka, dok je protiv bilo 10 odbornika. Odbornici skupštinske većine načelnika optužuju za nepoštovanje zakona, Statuta opštine i Poslovnika o radu Skupštine opštine.

Referendum o opozivu načelnika najavljen je za 12. jun.

SRNA