Đurević sa delegacijom Odbojkaškog saveza Srbije o razvoju sporta

25.06.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je danas nakon sastanka sa delegacijom Odbojkaškog saveza Srbije da Višegrad ima odlične uslove za razvoj sporta i da će pokušati da u narednom periodu organizuje i kamp za mlade odbojkaše.

On je istakao da se na sastanku razgovaralo o svim sportovima koji su zastupljeni u Višegradu, te načinu da se podstakne njegov razvoj i sport podigne na viši nivo.

Đurević je rekao da opština Višegrad iz budžeta izdvaja oko 250.000 KM za sport, te da priprema sportsku opremu za članove svih sportskih klubova u gradu.

„Velika je čast da ugostimo velikane sporta iz Srbije, a posebno da razgovaramo i unapređujemo odbojku i ostale sportove u našem gradu“, rekao je Đurević.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je ovo posjeta koja ima za cilj upoznavanje sa što više odbojkaških klubova.

„Razgovarali smo o uslovima za bavljenje sportom, te o tome na koji način bi mi mogli da pomognemo odbojkaškom klubu u Višegradu. Locirali smo šta Višegrad nudi, a to su sportske sale, smještajni kapaciteti, ljudski resursi i sve što budemo mogli mi ćemo pomoći“, istakao je Gajić.

On je dodao da Višegrad ima dobre uslove za sport, jer imaju sale, ljude koji vode sport i mlado rukovodstvo koji gledaju na budućnost ovog grada onako kako treba.

„Oni će učiniti sve da mladim ljudima omoguće kvalitetan, srećan i zdrav život, da bi ti ljudi ostali ovdje da razvijaju ovaj grad, a mladi u sportu doživljavaju sreću i zadovoljstvo baveći se time i vezuju se za mjesto gdje stiču prve životne navike“, rekao je Gajić.

Sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević rekao je da želi da stvaraju dobre odnose, da pomažu sportske klubove, a posebno da pomognu razvoj odbojke.

Knežević je zahvalio na prijemu kod načelnika opštine i dodao da je podrška Odbojkaški saveza Srbije na raspolaganje nudi sportsku opremu, rekvizite i stručno usavršavanje.

Član uprave Odbojkaškog kluba „Hidroelektrane /HE/ na Drini“ Ružica Šimšić rekla je da je velika čast ugostiti značajne odbojkaške radnike i razmijeniti iskustva.

„Značajno je to što smo dobili ideje i savjete za razvoj odbojke i sporta, uz promociju našeg grada“, dodala je Šimšićeva.

Sastanku su prisustvovali i direktor Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Rade Baralić, trener Jovo Sarić, selektor Ženske odbojkaške reprezentacije BiH Goran Nešić i vršilac dužnosti direktora preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić.

SRNA