Đurević prisustvovao organizacionom odboru za obilježavanje velikog jubileja

09.03.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević prisustvovao je danas na Palama sjednici organizacionog odbora Mitropolije dabrobosanske za obilježavanje 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

On je istakao da je obilježavanje ovog jubileja značajno i za opštinu Višegrad, jer će dio programa biti održan i u Višegradu.

„Ovo je veoma bitna godišnjica za srpski narod i Crkvu, a osim jubileja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, obilježiće se godišnjica i Mitropolije dabrobosanske“, rekao je Đurević.

On je kazao da je ovo prilika da se srpski narod prisjeti bogate srpske kulturno – istorijske baštine, te riznice kulturnih djela.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom izjavio je da će ove i iduće godine biti realizovani različiti programi u okviru obilježavanja ovog velikog jubileja.

“Danas je samo početak aktivnosti. Pred nama je veliki posao i obaveza, naročito Mitropolije”, rekao je mitropolit Hrizostom.

On je naglasio da obilježavanje 800 godina autokefalnosti SPC nije samo bitno za Crkvu, nego i za srpski narod, jer Crkva ne postoji bez naroda.