Đurević organizovao prijem za učesnike rukometnog kampa

20.07.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za učesnike rukometnog kampa, koji je okupio 40 najboljih rukometaša i rukometašica iz Republike Srpske rođenih 2004. godine.

„Dogovorili smo naredne aktivnosti, a jedna od njih je da ovaj kamp postane tradicionalan. Vjerujem da će i ostali sportski savezi, poput rukometnog, prepoznati kvalitete koje Višegrad ima za održavanje kampova“, rekao je Đurević.

On je istakao da su učesnici kampa zadovoljni uslovima u Višegradu što sve jako raduje.

Đurević je najavio da će biti pokrenuta inicijativa da u Višegradu bude održan međunarodni rukometni turnir, gdje će učešće uzeti mlađe selekcije iz država članica Višegradske grupe.

On kaže da su ambasadori država članica Višegradske grupe prije par mjeseci bili u Višegradu, te da vjeruje da će ovaj projekat naići na razumijevanje u ambasadama Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske.

Predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske Darko Savić rekao je da je kamp opravdao očekivanja.

„Svi su prezadovoljni, od učesnika do organizatora. Naša ideja je da se napravi međunarodni rukometni turnir na kojem će nastupiti kadetske i juniorske reprezentacije država članica Višegradske grupe. Očekujemo da će ovo postati tradicionalno okupljanje i nadam se da će drugi sportovi pratiti naš primjer i dovoditi svoje predstavnike u Višegrad“, naveo je Savić.

Član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske Nedeljko Perišić kaže da im je cilj da pokažu da Višegrad ima uslove da održava ovakve kampove na najvišem nivou.

Rukometni kamp biće završen sutra, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Rukometnog saveza Srpske, opštine Višegrad i preduzeća Hidroelektrane Višegrad.

SRNA