Đurević: Opština pomaže Boračku organizaciju

26.09.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa predstavnicima opštinske Boračke organizacije i istakao da lokalna uprava na različite načine pomaže ove kategorije.

„U prethodnom periodu održan je veliki broj manifestacija vezanih za obilježavanje bitnih datuma iz proteklog rata, među kojima je i otkrivanje spomenika“, istakao je Đurević.

On je naglasio da je između ostalog bilo je riječi o sanaciji  zgrade ove organizacije te o restauraciji centralnog spomenika borcima Vojske Republike Srpske na Trgu palih boraca.

„U toku je izrada projektne dokumentacije, a imaćemo još jedan sastanak na kojem će biti odlučeno kako bi uređenje oko samog spomenika trebalo da izgleda“, potvrdio je Đurević.

On je rekao da je jedna od tema sastanka bila i o statusu djece poginulih boraca.

„Vlada Republike Srpske je ove godine izdvojila značajna sredstva za djecu poginulih boraca, a kroz taj projekat, opština Višegrad je u svakoj instituciji  primila po jedno ili dvoje mladih iz ovih kategorija kako bi odradili pripravnički staž“, istakao je Đurević.

On kaže da je razgovarano i o uređenju prostora oko boračkih zgrada u naselju Garča, te o ostalim infrastruktrunim projektima.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Svetozar Guzina istakao je dobru saradnju sa opštinom i načelnikom, navodeći da je razgovarano o svim važnim pitanjima koja su ključna za rad ove organizacije.

Sastanku koji je održan u opštini Višegrad prisustvovala je nekolicina odbornika Skupštine opštine Višegrad, predstavnici opštine Višegrad i opštinske Boračke organizacije.