Đurević: Opozicija obmanjuje javnost

24.03.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština ima nezakonito konstituisanu skupštinu koja obmanjuje javnost, te da je angažovan pravni tim koji sagledava nezakonito donesene akte s ciljem raspuštanja lokalnog parlamenta.

„Naš cilj je da krenemo u proceduru raspuštanja lokalnog parlamenta. Najočiglednije je da ćemo ići u tom pravcu i da ćemo dozvoliti građanima da ponovo iskažu svoje mišljenje i daju podršku onima za koje smatraju da su najbolji“, rekao je Đurević novinarima nakon što su predsjednici SDS-a Mirko Šarović, PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić najavili da će podnijeti krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Višegrad i ministra uprave i lokalne samouprave Srpske Senke Jujić, zbog, kako tvrde, „zloupotreba i nepoštovanja skupštine“.

Đurević je naglasio da je i ranije bilo krivičnih prijava kojima su obmanjivali javnost, te da se pokazalo da ništa od toga nije bilo tačno.

On je istakao da takozvana skupštinska većina pravi niz propusta kršeći zakone Republike Srpske, Statut i Poslovnik opštine Višegrad.

„Ukazivali smo na sve njihove propuste i poslije tri mjeseca, 15. marta je istekao rok da se u skladu sa zakonom konstituiše skupština. Mi još imamo nezakonito konstituisanu skupštinu, što je potvrdilo i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske, gdje je stiglo obavještenje prije nekoliko dana da ništa nije urađeno u skladu sa zakonom. Nažalost, oni i dalje nastavljaju sa nezakonitim aktivnostima, a najavljuju i famozne krivične prijave koje smo mi u prethodnih nekoliko godina imali na desetine i pokazalo se da nije bilo ništa od toga, budući da oni samo žele da obmanjuju javnost da mi ovdje radimo loše“, rekao je Đurević.

Đurević je izrazio uvjerenje da će u skorije vrijeme nastaviti gdje su stali u novembru prošle godine, da Višegrad ide naprijed.

SRNA