Đurević: Mjere sa ciljem smanjenja širenja virusa korona

10.04.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opštinski Štab za vanredne situacije donio niz odluka i mjera među kojima je i dezinfekcija vozila na ulazu u grad sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

On je pojasnio da je preporuka za lica koja duže ostaju u ovom gradu da budu u kućnoj izolaciji 14 dana, da mjere tjelesnu tempreraturu i da se redovno javljaju u Domu zdravlja.

Đurević je naglasio da su mjere za sva lica jednake i da se nikada nisu sprovodile strožije mjere za povratničko stanovništvo kako je to navedeno u pojedinim medijima.

„Ukoliko osobe dolaze u Višegrad na kraći period, nisu u obavezi boraviti 14 dana, nego je potrebno na svaki način smanjiti njihovo kretanje i socijalne kontakte“, istakao je Đurević.

On je rekao da se to posebno odnosi na lica koja dolaze iz zaraženih područja kao što su Laktaši, Banja Luka, Goražde, Konjic i Sarajevo, a imaju imanja u opštini Višegrad,

„Niko nikome ne može niti želi osporiti da dođe svojoj kući i obrađuje svoje imanje, ali je potrebno da tu i ostanu“, rekao je Đurević.

U Višegradu nema zaraženih virusom korona, pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 59 osoba, dok je u karantinu devet lica.