Đurević izrazio zadovoljstvo dogovorom o trasi auto-puta

27.02.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom o trasi auto-puta Sarajevo-Beograd i ocijenio da će njenom izgradnjom lokalne zajednice u istočnom dijelu Srpske dobiti priliku za razvoj.

„Izgradnja brze ceste izuzetno je važna za razvoj istočnog dijela Republike Srpske, a posebno Višegrada koji će na ovaj način imati bolju vezu sa Srbijom. Ovo je jedan od preduslova za buduće investicije, bez kojih nema ni opstanka na ovim prostorima“, naveo je Đurević.

Đurević je rekao da će Višegrad uložiti sve ljudske i profesionalne kapacitete u ovaj projekat i podržati sve pozitivno u vezi sa razvojem lokalne zajednice.

On je pohvalio sastanak koji je održan na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je pokazao da se, na zadovoljstvo oba entiteta, može doći do dogovora.

Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da je sa nadležnim ministrima u BiH usaglašena trasa auto-puta koja ide od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli, spušta se prema Sarajevu i ide preko Pala, Rogatice i Višegrada, gdje se pravi konekcija za Goražde.

SRNA