Đurević: ,,Hidroelektrane na Drini” veliki privredni pokretač

07.12.2016.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je tokom današnje posjete ,,Hidroelektranama na Drini“ da je ovo preduzeće veliki privredni pokretač u Višegradu, ali i u cijeloj Republici Srpskoj.

Đurević je istakao da veliki dio novca u budžet opštine Višegrad dolazi iz ovog preduzeća.

,,Želja nam je da u narednom periodu posjetimo sve privredne subjekte na području opštine Višegrad s ciljem sagledavanja problema sa kojima se susreću svi preduzetnici, jer se, zahvaljujući njima, povećava budžet opštine“, rekao je Đurević.

On je dodao da je opštinska delegacije prvo posjetila ,,Hidroelektrane na Drini“ jer je ovo najveći privredni subjekat na području Višegrada i šire.

Direktor preduzeća ,,HE na Drini“ Mile Lakić rekao je da u prethodnom periodu saradnja sa opštinom nije bila kvalitetna, ali da će u narednom periodu učiniti sve da ona bude na zavidnom nivou.

Lakić kaže da su načelnik opštine i njegovi saradnici upoznati o problemima u ovom preduzeću koje je ispunilo rebalansirani plan proizvodnje i u narednu godinu ulazi sa dobrim rezultatima.

,,Ovo preduzeće je tu da, pored obaveza koje ima prema opštini, pomogne i na drugi način jer ima široku socijalnu odgovornost“, istakao je Lakić i zahvalio Đureviću i njegovim saradnicima na današnjoj posjeti.

SRNA