Dječije obdanište „Neven“ proslavilo krsnu slavu

19.12.2016.

Obredom lomljenja slavskog kolača, u višegradskom dječijem vrtiću „Neven“ danas je proslavljena krsna slava te ustanove Sveti Nikola.

„Ovo je prvi put u istoriji obdaništa da načelnik dolazi na krsnu slavu obdaništa. Meni je velika čast i zadovoljstvo da smo danas ovdje sa djecom, da zajedno uveličamo ovo slavlje“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

On je dodao da su ovom prilikom donijeti i skromni pokloni za djecu obdaništa „Neven“.

Đurević je najavio da će biti povećan budžet za obdanište, kao i da će biti povećana stavka za pomoć natalitetu u opštini Višegrad.

On je rekao da je ova ustanova uputila zahtjev opštini za kupovinu didaktičke opreme i posteljine, što će biti i nabavljeno u narednom periodu.

Direktor Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ Danka Mitrović rekla je da je na tradicionalan način, zajedno sa djecom obavljen obred lomljenja slavskog kolača.

„Bili smo domaćini načelniku opštine i njegovoj delegaciji, kao i medijima, jer smatramo da je ovo jedan od najboljih načina da naši mališani odrastaju u duhu srpske tradicije i kulture, što će uticati na kvalitet njihovog življenja“, dodala je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da je načelnik Đurević djecu obradovao prigodnim slatkim poklonima.

Vrtić trenutno pohađa 50 mališana.

SRNA