Djeci Višegrada – najveće igralište u regiji

11.06.2020.

U Višegradu je u toku izgradnja dječijeg igrališta i pomoćnog stadiona, za šta je Vlada Srbije izdvojila 292.000 KM, dok će preostali iznos biti finansiran sredstvima opštine.

Projektom je predviđeno postavljanje dječijeg mobilijara multifunkcionalne igraonice, ljuljaške, vrtuljci, klackalice i slično, a na novoizgrađenom dječijem igralištu biće postavljena tartan podloga.

Na pomenutoj lokaciji biće izgrađen pomoćni fudbalski stadion sa vještačkom travom za potrebe treninga, kao i pristupna saobraćajnica i parking za roditelje djece koja koriste igralište, korisnike Gradske dvorane, glavnog i pomoćnog stadiona.

,,Želeći da Višegrađanima podarimo oazu zdravlja u kojoj će najmlađi moći bezbrižno da uživaju u igri, odlučili smo se na izgradnju dječijeg igrališta, kako bi najmlađim sugrađanima omogućili bolje uslove za odrastanje i veselije djetinjstvo“, potvrdili su iz opštinske uprave.

Iz Gradske kuće su naveli da je izgradnja igrališta projekat koji je realizovan zahvaljujući odličnoj saradnji Vlade Republike Srpke i Vlade Srbije, te da će ova lokalna zajednica nastaviti da ulaže u projekte koji su bitni za razvoj opštine Višegrad.

,,Misija rukovodstva opštine je da djeci obezbjedimo uređena i bezbjedna igrališta. Uspjevamo u tome jer smo pretvarajući dobre namjere našeg tima i zajednice, stvorili mjesto za igru i zabavu najmlađih, koja će im pomoći da upoznaju nove prijatelje i otkriju svijet koji ih okružuje“, istakli su iz opštine Višegrad.

Oni napominju da je jedan od osnovnih preduslova dobrog razvoja lokalne zajednice ulaganje u najmlađe i u podsticanje nataliteta.

,,Za djecu je potrebno mnogo ulaganja, truda i pažnje, a mi se tome vodimo. Mislimo na natalitet, podstičući ga izdvajanjem sredstava iz budžeta opštine. Sufinansiramo rad obdaništa, ulažemo u novu opremu vrtića, pomažemo rad škola, opremamo učionice, mislimo i na djecu sa invaliditetom. Stipendiramo sve studente, omogućavamo odrađivanje pripravničkog staža. Ulažemo sredstva u dječija igrališta, otvarajući nova, modernija, prilagodljivija, namijenjena našoj djeci, budućnosti ovog grada“, potvrdili su u ovoj opštini.