Djeca ukazala na značaj očuvanja životne sredine

22.04.2019.

Mališani obdaništa „Neven“ u Višegradu obilježili su Dan planete Zemlje, crtajući i postavljajući transparente u dvorištu ove ustanove kako bi ukazali na značaj očuvanja životne sredine.

Direktor vrtića „Neven“ Danka Mitrović rekla je da će najmlađi Višegrađani uz pomoć svojih vaspitača današnjim aktivnostima poslati poruku javnosti o nephodnosti očuvanja planete.

„Transparentima i crtanjem prizora koji se njima dopadaju, što su najčešće elementi iz prirode, naši mališani će zamoliti odrasle da se malo više pozabave očuvanjem životne sredine“, navela je Mitrovićeva.

Ona je dodala da je ovo još jedna prilika u kojoj odrasli mogu mnogo da nauče od svojih nasljednika.

Vaspitač u obdaništu Sanja Kujundžić Tasić istakla je da se kroz sve četiri grupe i na sva četiri aspekta razvoja ukazalo djeci koliko je važno da čuvaju životnu sredinu i planetu.

„Mališani su ostavili transparente, napravili smo korpe za smeće, reciklirali materijal i uživali na svježem vazduhu“, navela je Tasićeva.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja, s ciljem da se ljudi širom svijeta podsjete u kakvom je stanju priroda, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, zagađenje naseljenih mjesta i kako poboljšati očuvanje životne sredine.

SRNA