Djeca sa Kosmeta posjetila osnovnu školu i Andrićgrad

21.06.2019.

Mališani iz Zvečana sa Kosova i Metohije, koji borave u sedmodnevnoj posjeti Višegradu, danas su posjetili Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i turistički kompleks Andrićgrad, gdje su napravili zajedničke fotografije za najljepše uspomene.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojičić rekao je da su se radnici ove ustanove potrudili da predstave školu i o svom radu upoznaju goste sa Kosmeta.

„Organizovali smo malo druženje i djeca se veoma raduju. Obišli smo sve objekte škole kako bi gosti sa Kosova i Metohije mogli da vide gdje naši učenici provode vrijeme i stiču neophodno obrazovanje“, naveo je Radojičić.

Radojičić je najavio da će u narednom periodu biti uspostavljena saradnja osnovnih škola u Višegradu i Zvečanu.

On je rekao da su se nakon posjete školi zajedno uputili u obilazak Andrićgrada, gdje su ih dočekali radnici opštine Višegrad, koja je smještena u ovom kompleksu.

Mališani su u Andrićgradu obišli Vizantijski trg, prošetali Ulicom Mlade Bosne, te obišli spomenike Ivi Andriću, Nikoli Tesli i Petru Petroviću Njegošu.

Nakon obilaska su u Andrićgradu napravljene zajedničke fotografije mališana sa Kosmeta i djece domaćina iz Višegrada.

Učitelj zvečanske Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Vojislav Vesković istakao je da se u Višegradu osjećaju veoma prijatno i da su ljudi srdačni i gostoljubivi.

„Deca su se brzo zbližila. Zahvalni smo opštini Višegrad za sve što su učinili za našu decu u proteklih nekoliko dana“, rekao je Vesković.

Učenici sa Kosmeta borave u Republici Srpskoj u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

SRNA