Djeca sa Kosmeta održala koncert u Kulturnom centru „Ivo Andrić“

11.12.2022.

Kulturno-umjetničko društvo „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka sa Kosova i Metohije gost je opštine Višegrad, a dječiji ansambl održao je svečani koncert u Kulturnom centru „Ivo Andrić“.

Na ovoj smotri pjesme i igre sinoć su učestvovali i članovi folklornog ansambla Srpskog sokolskog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“, Guslarsko društvo „Rade Jamina“ iz Višegrada i muška pjevačka grupa „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, uz riječi dobrodošlice, istakao je da je ovaj koncert prilika da se uputi podrška braći na Kosovu i Metohiji jer i sada prolaze kroz težak period.

„Ne samo za djecu, nego za sve naše ljude sa Kosova i Metohije, vrata Višegrada su uvijek otvorena“, rekao je Đurević.

Umjetnički direktor i koreograf ansambla „Mokra Gora“ Zubin Potok Miodrag Velimirović rekao je da su veze Republike Srpske i Kosmeta veoma jake.

„Gostoprimstvo, bratska ljubav ovog naroda ovde, kao i u celoj Republici Srpskoj čini da se osećamo dobro, a ovoj deci koja nemaju baš lagan život trenutno na Kosmetu, vraćen je osmeh na lice“, istakao je Velimirović.

Predsjednik Guslarskog društva „Rade Jamina“ Darko Lečić rekao je da su ovi susreti način da se promoviše srpska kultura.

„Bilo je zadovoljstvo gledati, ali i učestvovati na ovom koncertu i nadam se da ćemo intenzivirati našu saradnju i istrajavati na njegovanju naše tradicije i kulture“, istakao je Lečić.

KUD „Mokra Gora“ iz Zubinog Potoka osnovan je 1939. godine i učestvovao je na brojnim smotrama folklora širom svijeta, a koncert u Višegradu održan je pod pokroviteljstvom opštine Višegrad i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“

SRNA