Djeca sa KiM u posjeti Gradskoj kući u Andrićgradu

19.06.2018.

Djeca sa Kosova i Metohije, koja borave u Višegradu do 23.juna, u okviru projekta „ Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, posjetila su danas sa svojim nastavnicima Gradsku kuću u Andrićgradu.

Ovom prilikom, srdačnu dobrodošlicu u ime opštine,  mališanima sa  Kosmeta , poželio je savjetnik načelnika opštine Višegrad Dejan Krsmanović, koji je istakao da se nada da će djeca tokom boravka u ovoj opštini ponijeti najljepše utiske i zaboraviti na ružne stvari koje im se dešavaju na Kosovu i Metohiji.

„ Mi ćemo se potruditi da im boravak u našem gradu bude u lijepoj uspomeni i da ih za Višegrad vezuju trajna prijateljstva“, rekao je Krsmanović, te dodao da je svima koji su u organizaciji ovog velikog projekta namjera da ostave utisak  dobrih domaćina.Nastavnik geografije sa Kosova i Metohije Marija Đorđević izrazila je oduševljenje i zahvalnost na dočeku koji im je upriličen u ovoj opštini.

„ Djeca su pod velikim utiskom i kažu da im se Višegrad veoma dopada“, rekla je Đorđevićeva.

Ona posebno ističe ljubaznost porodica kod kojih su djeca smještena, zatim organizatore ovog projekta, domaćine,  koji se, kako je rekla, na najljepši način trude da uljepšaju boravak mališanima.

Za 48 učenika sa Kosova i Metohije organizovana je i turistička vožnja brodićem.

Radio Višegrad