„Delije“ darovale 33 doze krvi

02.12.2021.

Višegradsko Udruženje navijača Crvene zvezde „Delije“ danas je, u okviru 23. akcije „Crveno bela krv“, u prostorijama Boračke organizacije prikupilo 33 jedinice krvi.

Prema riječima specijaliste transfuziologa iz fočanske bolnice Maje Kujundžić, u Višegradu postoje dva velika udruženja dobrovoljnih davalaca krvi koja nekoliko puta godišnje organizuju akcije, što je značajno za ovu bolnicu.

Kujundžićeva je istakla da je izuzetno važno darovati krv, naročito u vrijeme pandemije, kada je veća potražnja za dragocjenom tečnošću.

Jedan od osnivača Udruženja Nemanja Vasić rekao je da je interesovanje veliko i da je Višegrad prvi put učesnik ove akcije.

Vasić je zahvalio Boračkoj organizaciji, koja je ustupila prostor, kao i aktivima dobrovoljnih davalaca krvi „Hidroelektrane na Drini“ i „Stara Hercegovina“, te opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Višegrad koji su podržali ovu humanu misiju.

Brane Šimšić, koji ima 65 godina i više od 50 puta je darovao krv, kaže da ga raduje što se akciji odazvalo mnogo mladih ljudi i što stasavaju nove generacije dobrovoljnih davalaca krvi spremnih da spasu nečiji život.

U Republici Srpskoj krv su, osim Višegradskih navijača, darovali i navijači iz Prijedora, Gradiške, Banjaluke, Teslića, Doboja, Brčkog, Bijeljine, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Foče, Nevesinja i Trebinja.

SRNA