Delegacija opštine Višegrad u Štajeru

15.12.2017.

Delegacija opštine Višegrad i predstavnici austrijskog grada Štajer konstatovali su na današnjem sastanku da ove dvije lokalne zajednice imaju potencijal za saradnju, naročito u oblasti turizma.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji predvodi delegaciju Višegrada u posjeti Austriji, rekao je Srni da bi saradnja dva grada bila veoma korisna.

„Veoma je važno da stvaramo prijateljske odnose kako bismo sarađivali na više nivou. Imali smo prijem kod gradonačelnika, a ovdje se upoznajemo i sa našim ljudima koji žive u Austriji“, kaže Đurević.

On je upoznao predstavnike austrijskog grada sa potencijalima Višegrada, posebno u oblasti turizma.

Gradonačelnik Štajera Gerald Hakl izrazio je zadovoljstvo zbog današnjeg sastanka, ističući da ova dva grada imaju mnogo sličnosti, najviše kada je riječ o turizmu.

Članovi Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ iz Višegrada, koji takođe borave u posjeti Štajeru, posjetili su danas osnovnu školu u ovom gradu.

„Djeci iz Višegrada pružili smo priliku da upoznaju škole u Štajeru i da sarađujemo u sportskim aktivnostima“, dodao je Đurević.

Senator u gradu Štajer Mario Riter rekao je da Višegrad i Štajer imaju mogućnosti za saradnju u oblasti sporta, kulture i turizma.

„Veoma je važno da ulažemo u djecu, a danas smo organizovali druženje naše djece i upoznavanje sa školom u Štajeru“, naveo je Riter.

On smatra da ova dva grada imaju potencijal za saradnju u turizmu.

Predstavnici opštine Višegrad boraviće u Štajeru dva dana na poziv predstavnika gradske uprave.

SRNA