Delegacija opštine Višegrad u posjeti gradonačelniku Trebinja

13.05.2017.

 Gradonačelnik grada Trebinja Luka Petrović danas je održao sastanak sa načelnikom opštine Višegrad, Mladenom Đurevićem. Sastanku su takođe prisustvovali načelnik odjeljenja za finansije, tehnički rukovodilac HE na Drini , zamjenik načelnika opštine Višegrad, direktor Hidroelektrana na Trebišnjici, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i odborenici skupštine Grada Trebinja.

„Cilj ovog radnog sastanka je da se ova delegacija upozna sa načinom rada Gradske uprave Trebinje, načinom privlačenja investitora kao i organizovanje investicione konferencije „Invest in Trebinje“ 2017“ rekao je gradonačelnik Petrović.

Gradonačelnik Luka Petrović je izrazio želju da se u budućnosti ostvari dobra saradnja između dvije lokalne zajednice velikog turističkog potencijala.

Na ovom sastanku dogovoreno je formiranje radnih timova. Zadatak članova ovih timova je razmjenjivanje iskustva te unapređivanje razvoja lokanih zajednica. Ono što povezuje ove dvije lokalne zajednice su najveća hidroenergetska postrojenja, a to su HE na Drini i HE na Trebišnjici.

Ovom prilikom delegacija iz Višegrada podržala je inicijativu gradonačelnika Petrovića za održavanje investicione konferencije 26. i 27. maja i potvrdila svoj dolazak, kada će se lično kroz panele i prezentacije uvjeriti u potencijale Trebinja.

trebinje.rs.ba