Danas promocija knjiga Aleksandra Misojčića

14.06.2024.

U Centru za kulturu „Ivo Andrić“ danas će biti predstavljene knjige “Grad – psihobiografija cara Dušana” i “Čovek po meri šinjela – psihobiografija vojvode Živojina Mišića” psihijatra i psihoterapeuta Aleksandra Misojčića.

Uz autora, u promociji knjige će učestvovati novinar Tanja Peternek i neuropsihijatar Časlav hadži Nikolić.

„Knjige nisu klasične biografije, već interpretativne studije, usmjerene na razumijevanje Dušana Nemanjića i Živojina Mišića. One predstavljaju svojevrsnu potragu za „Duhom istorije“ kroz arhivske izvore, knjige, povelje i spise, koristeći različite pristupe i metodologije, uključujući psihoanalizu, antropološki diskurs i narativnu psihologiju. Ovakav pristup publici omogućava, da stekne šire uvide ne samo u ličnosti, već i u prilike, vrijeme, podneblje u kome su one živjele i na taj način prodube svoje razumijevanje o prošlosti, a samim tim i sadašnjosti“, istakli su organizatori ove promocije.

Aleksandar Misojčić, psihijatar i psihoterapeut, rođen je u Beogradu 1974. godine.

Višegodišnje psihijatrijsko iskustvo sticao je u Institutu za mentalno zdravlje, a potom u sopstvenoj psihijatrijskoj ordinaciji “Reč”. Sistemski je porodični psihoterapeut sa evropskim sertifikatom za rad. U okviru psihoterapijskog rada usko se bavi dinamikom porodičnih odnosa.

Promocija koja počinje u 18.00 časova, organizuje se u saradnji sa opštinom Višegrad, Centrom za kulturu „Ivo Andrić“ i Narodnom bibliotekom „Ivo Andrić“.