Crveni krst uručio poklone vrtiću „Neven“

05.10.2023.

Predstavnici opštinske organizacije Crvenog krsta Višegrad danas su, povodom Nedjelje djeteta, posjetili mališane u vrtiću „Neven“ i tom prilikom im uručili prigodne poklone.

Sekretar višegradskog Crvenog krsta Slavica Marković rekla je da ova tradicionalna aktivnost treba da ukaže na važnost brige o najmlađim naraštajima i vrijednostima koje društvo treba da njeguje i prenosi sa generacije na generaciju.

„Volonteri naše organizacije danas su tokom posjete obdaništu `Neven` sa mališanima organizovali zajedničko druženje uz pjesmu i igru i na taj način istakli značaj ovogodišnjeg slogana `Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo`“, navela je Markovićeva.

Navodeći da je Nedjelja djeteta od izuzetne važnosti, volonter Crvenog krsta Višegrad Martina Samardžić poručila je da mladi ljudi treba u što većem broju da se uključe u ovakave aktivnosti kako bi doprinijeli obilježavanju ovih događaja.

Vaspitač u vrtiću „Neven“ Jelena Simeunović zahvalila je predstavnicima Crvenog krsta Višegrad na posjeti i poklonima, te izrazila uvjerenje da će uspješna saradnja sa ovom organizacijom biti nastavljena.

U toku Nedjelje djeteta predstavnici Crvenog krsta Višegrad posjetiće i nekoliko višečlanih porodica koje su u stanju socijalne potrebe i donirati im prehrambene pakete.

SRNA