Crveni krst donirao 100 posteljina Domu za lica sa invaliditetom

24.02.2020.

Crveni krst Republike Srpske donirao je danas 100 posteljina i 68 pidžama Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović rekao je da je Crveni krst uštedio sredstva i odlučio da pomogne bolnicama i ustanovama u kojima se nalaze lica kojima je potrebna pomoć.

„Ovim putem želimo da opravdamo našu misiju, a to je zaštita ljudskih života, olakšavanje njihovih života. Posjetili smo ukupno 29 ustanova u Srpskoj“, naveo je Mihajlović i dodao da su svima najpotrebniji posteljina i pidžame.

Direktor Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu Zoran Vasiljević istakao je značaj donacije za ovu ustanovu, koja ima 185 korisnika umjerene, teže i teške ometenosti u razvoju.

„Republički Crveni krst nas prati od samog početka rada i na tome smo im zahvalni“, istakao je Vasiljević i dodao da je ovoj ustanovi dobrodošla bilo kakva donacija.

On je rekao da za korisnike Doma organizuju radionice u kojima ih osposobljavaju za rad.

„Imamo vaspitno-eduktivni rad, obezbjeđujemo smještaj, zbrinjavanje, socijalnu i medicinsku rehabiltaciju za korisnike“, dodao je Vasiljević.

On je naglasio da u ovoj godini planiraju da realizuju projekat energetske efikasnosti i projekat u kojem će korisnike koji su sposobniji postepeno odvajati i uz nadzor osamostavljivati.

Vasiljević je rekao da Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu potražuje oko 700.000 KM, da su prisiljeni da tuže pojedine centre za socijalni rad, te da to otežava rad sa korisnicama.

SRNA