Članovi Škole fudbala „Bambi Soko“ na turniru u Grčkoj

20.04.2019.

Članovi višegradske Škole fudbala „Bambi Soko“ učestvovaće na turniru „Balkan olimpus kup“, koji počinje danas u grčkom gradu Katerini i traje do petka, 26. aprila.

Predsjednik Škole fudbala „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da je ovo putovanje plod rada Kluba kojeg su prepoznali u Solunu i pozvali ih da budu njihovi gosti.

„Nakon odigranog turnira, fudbaleri će otputovati u Solun gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz fudbalskog kluba `Paok` iz Soluna. Osim takmičarskog dijela, članovi Škole fudbala `Bambi Soko` biće u prilici da obiđu sve znamenitosti Soluna, uključujući i Crkvu svetog Dimitrija i srpsko vojničko groblje `Zejtinlik`“, naveo je Govedarica.

Govedarica je zahvalio načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću koji će ih dočekati u Solunu, preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, Mitropoliji dabrobosanskoj i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Sveštenik Dragan Vukotić, koji je član Uprave kluba, rekao je da je ovo sportsko-pokloničko putovanje u Solun.

„Plan je da obiđemo grčke svetinje i odigramo utakmice. Zahvaljujem svima koji su pomogli da odemo na ovo putovanje“, rekao je Vukotić.

Škola fudbala „Bambi Soko“ osnovana je kao sportska fudbalska sekcija Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Višegrada.

SRNA