Članovi Odbojkaškog kluba „He na Drini“ posjetili školu u Štajeru

18.12.2017.

Članovi Odbojkaškog kluba „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada posjetili su Sportsku školu u austrijskom gradu Štajer gdje su se upoznali sa načinom rada i družili sa vršnjacima.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su članovi Odbojkaškog kluba posjetili školu u Štajeru u okviru posjete delegacije opštine Višegrad ovom austrijskom gradu.

„Želimo da pokažemo da osim saradnje, koju želimo ostvariti na kulturnom, turističkom i sportskom planu, dajemo mladima veliku šansu da unaprijede znanje i ostvare druženja i u drugim gradovima“, istakao je Đurević, koji je zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Direktor Sportske škole u Štajeru Paul Hel rekao je da je ovo prvo druženje sa učenicima iz druge države i da su učenici iz Štajera saznali kakve su škole u BiH. „Ovo je veoma bitno zbog razmjene iksustava i druženja“, istakao je Hel.

Nakon posjete Sportskoj školi, ekipa iz Višegrada i Štajera odigrala je prijateljsku utakmicu.

Trener Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Goran Marković rekao je da mu je drago što su odbojkašice imale priliku da dođu u Austriju i odigraju utakmice.

Trener Sportske škole Martin Muzlbega kaže da je u odbojci bila bolja ekipa iz Višegrada, a u košarci ekipa iz Štajera.

Za članicu Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Nađu Vučićević ovo je bilo divno iskustvo, kao i za učenicu Sportske škole u Štajeru Manuelu Peasić.

SRNA