Cilj – proširiti usluge Doma zdravlja

07.11.2018.

Višegradski Dom zdravlja ima za cilj da proširi obim usluga, prvenstveno Centra za mentalno zdravlje, kao i u oblasti radiologije, dijagnostike, te pulmologije, istaknuto je danas na sastanku Odbora za zdravlje opštine Višegrad.

Član Odbora Goran Lončarević rekao je da se proširenje odnosi na obim poslova Centra za mentalno zdravlje, koji je projektovan za cijelu regiju na poslove bazične rehabilitacije u zajednici, kao i proširenje usluga radiologije, dijagnostike, te pulmologije što bi značilo pružanje e usluga na alergijska testiranja i pulmološku rehabilitaciju.

„Posjedujemo stručan kadar i mogućnosti, a nama je važno da inicijativama i aktivnostima stvorimo preduslove za što bolju poziciju u pregovaranju sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za narednu godinu“, kaže Lončarević.

On je rekao da je jedan od ciljeva i prevencija, kao najprofitabilniji način aktivnosti u zdravstvu.

„Prevencijom se dobija mnogo, a mislim da će to biti prihvaćeno i od Fonda i nadležnog ministarstva, jer tako se i prave uštede u zdravstvu. Istakao bih nesebičnu pomoć lokalne zajednice na čelu sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem, jer imamo izuzetnu saradnju i razumijevanje, a da nije toga, ne bi mogli ni funkcionisati i napraviti pomak koji je evidentan“, naveo je Lončarević.

Član Odbora za zdravlje Snežana Đurović rekla je da je napravljen prvi iskorak o kampanjskim preventivnim pregledima, kao i načinima za sprečavanje oboljenja građana, a samim tim smanjenje broja oboljelih kojima je neophodna ampularna terapija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnog Doma zdravlja, višegradske osnovne i srednje škole, predstavnici preduzeća „Hidroelektrane na Drini“, penzionera i sindikalne organizacije Doma zdravlja, te načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je organizator.

SRNA