Cepter zainteresovan za turističku saradnju

15.08.2017.

Poznati srpski biznismen Filip Cepter izjavio je danas u Višegradu da je zainteresovan za saradnju u oblasti turizma sa ovom lokalnom zajednicom.

Cepter je, tokom susreta sa načelnikom višegradske opštine Mladenom Đurevićem, istakao da je Višegrad turistički grad i da ima velike potencijale za razvoj ove privredne grane.

On je naveo da se na području Višegrada, Bajine Bašte, Zlatibora i Tare, koje je jedinstveno, turizam može mnogo unaprijediti, te da je zainteresovan za saradnju u toj oblasti.

„Andrićgrad čini Višegrad posebnim mestom i izdvaja ga od drugih gradova. Ovo što je napravio Emir Kusturica zaslužuje svaku pohvalu“, rekao je Cepter.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da organizuje prijem za Ceptera, navodeći da je želja opštinske administracije da privuče investitore i razvija grad.

„Za nas je izuzetno važna regionalna saradnja koja bi obuhvatila opštinu Bajina Bašta, te Taru i Zlatibor. Tokom susreta razgovarali smo o turističkom potencijalu naše opštine i saradnji u toj oblasti“, rekao je Đurević.

On je dodao da je opština Višegrad otvorena za sve koji žele da ulažu u grad, ali i za sve goste koji mogu da uživaju u prirodnim ljepotama ovog područja.

Nakon prijema u opštini Višegrad, delegacija je posjetila i Andrićgrad.

SRNA