Brojni radovi na obnovi vodovodne mreže

02.10.2023.

U Višegradu su u toku brojni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže koje u vrijednosti oko 500.000 KM finansira opština, rekao je Srni direktor preduzeća za vodovod i kanalizacije „15. april“ Radivoje Vidaković.

Vidaković je pojasnio da se tokom godine radilo na brojnim projektima kompletne infrastrukture – počev od projekata koji se tiču vodosnadbijevanja, do ostalih projekata koji se tiču unapređenja infrastrukture.

„U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Karađorđevoj ulici. Postojeća mreža izgrađena je šezdesetih godina, te je zbog starosti često dolazilo do pucanja cijevi, što je uzrokovalo gubitke vode i velike troškove održavanja i popravke. Stare cijevi će biti zamijenjene novim PEHD cijevima u dužini od 500 metara, a biće urađeni i novi priključci za 36 domaćinstava“, naveo je Vidaković i dodao da je vrijednost radova 187.000 KM.

Prema njegovim riječima, nabavljena je nova mehanizacija zbog povećanog obima posla, da bi se pravovremeno intervenisalo na poslovima održavanja postojeće vodovodne i kanalizacione mreže.

Vidaković je rekao da je u ulicama Radnička i Vuka Karadžića u Višegradu završena rekonstrukcija vodovodne mreže, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 56.000 KM.

„Zbog dotrajalosti vodovodne mreže često je dolazilo do kvarova, a samim tim i do pritužbi građana, zbog čega su važni ovi projekti za mještane“, istakao je Vidaković.

SRNA