Branko Pjević pobjednik konkursa za kratku priču

12.05.2017.

Branko Pjević iz Istočnog Sarajeva pobjednik je prvog konkursa za kratku priču časopisa „Soko“ Dobrun – Višegrad, o temi „Krsna slava u mom zavičaju“.

Glavni i odgovorni urednik časopisa „Soko“ Slavko Heleta rekao je novinarima da će Pjeviću nagrada biti uručena danas na svečanosti obilježavanja krsne slave časopisa, Svetog Vasilija Ostroškog, u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

„Pjević je na ovaj konkurs pod šifrom `Ivan Burlica`, dostavio kratku priču pod naslovom `Slavo moja roditelja moga, slaviću te za života svoga`“, rekao je Heleta.

On je dodao da je za priču „Osmeh Svetog Jovana“, pristiglu na konkurs pod šifrom „Dan kada je Sveti Jovan dolazio komšijinoj kući“, autoru Slobodanu Ristoviću, uz povelju pripala i novčana nagrada od 200 KM.

„Povelja i novčana nagrada od 100 KM po ocjeni žirija redakcije časopisa, pripala je Tanji Milutinović iz Beograda, koja je na ovaj konkurs dostavila priču `Avantura`, pod šifrom `Polje suncokreta`“, naglasio je Heleta.

On je istakao da je prije ovog ciklusa posvećenog običajima uz krsnu slavu, časopis u prethodnih 10 godina realizovao konkurs za kratke „Vaskršnje priče“.

Najuspješniji radovi uskoro će biti objavljeni u zajedničkoj zbirci, u izdanju „Sokola“ i Izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske, sa sjedištem u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

SRNA