Branislav Andrić na čelu Turističke organizacije

22.04.2024.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad, imenovali su danas za novog vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Branislava Andrića, a razriješili dosadašnjeg direktora Marka Božića.

Prema riječima predsjednika Skupštine opštine Srpka Baranca, ova odluka je donijeta radi unapređenja prezentacije turističke ponude opštine.

„Skupštinska većina smatra da nije urađeno dovoljno u turističkom promovisanju Višegrada, koje je veoma bitno, a nakon duže rasprave za vršioca dužnosti direktora imenovan je Branislav Andrić, dugogodišnji turistički radnik“, rekao je Baranac.

On je uvjeren da će Andrić na najbolji način obavljati posao i ostvariti dobru saradnju sa lokalnom upravom.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je odluka o prelasku na trezorsko poslovanje Doma zdravlja Višegrad usklađena sa zakonom Republike Srpske i misli da će imati svoje benefite.

„Takođe imali smo nekoliko odluka o trošenju prihoda od voda u prošloj godini, gdje je predviđeno desetak projekata koje ćemo realizovati tim sredstvima“ rekao je Đurević.

On je istakao da je na današnjem zasjedanju imenovano i nekoliko članova nadzornih odbora u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opština Višegrad.

SRNA