Boračka organizacija zadovoljna podrškom opštine

02.02.2018.

Opština Višegrad je u protekloj godini za Boračku organizaciju izdvojila gotovo 200.000 KM i u ovoj organizaciji su, kako su istakli, zadovoljni podrškom lokalne uprave.
Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić rekao je da je budžet organizacije za prošlu godinu iznosio 193.500 KM.

„Lani je uplaćeno devedeset odsto iznosa budžeta i Boračka organizacija je zadovoljna saradnjom sa načelnikom opštine, odnosno opštinskom upravom Višegrad“, dodao je Vasić.

On je istakao da je veći dio sredstava usmjeren za liječenje porodica poginulih boraca, pomoć borcima koji ne rade, a finansiraju se i troškovi sahrane za borce prve i druge kategorije i one koji nemaju nikakva druga primanja.

„Pomažemo porodicama čiji se članovi porodice nalaze u pritvorskim jedinicama. Ispunili smo cilj koji imamo, a to je da smo ispoštovali sve obaveze koje su zadate u prošloj godini“, naglasio je Vasić.

On je podsjetio da je kroz višegradsku brigadu u proteklom ratu prošlo oko 1.700 boraca, od čega su 143 borca ratni vojni invalidi, a 134 borca su dala svoj život za Republiku Srpsku.

Vasić je dodao da Boračka organizacija Višegrad njeguje tradiciju oslobodilačkih ratova, a posebno posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog.

„Izgradili smo spomen-obilježja na svim mjestima gdje su se dešavale bitke. Obilježavamo sve značajne datume i trudimo se da damo značaj svim događajima iz devedesetih godina prošlog vijeka“, naveo je Vasić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština Višegrad izdvaja znatna sredstva za boračku populaciju, kako bi pokazali da opština brine o ovim kategorijama.

„Održavamo redovne sastanke sa članovima Boračke organizacije, pomažemo mlade čiji su članovi borci i vodimo brigu o njima, ne zaboravljajući zasluge svih boraca za stvaranje Republike Srpske“, istakao je Đurević.

On je dodao da će opština nastaviti da pomaže Boračku organizaciju u skladu sa svojim mogućnostima.

SRNA