Bogat program učenika osnovne škole

24.05.2024.

Prigodnom priredbom, u prisustvu brojnih zvanica, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu, obilježen je Dan škole – Sveti Ćirilo i Metodije.

Direktor ove obrazovne ustanove Momir Radojčić rekao je da je školska godina bila izuzetno uspješna, te da su učenici postigli zavidne rezultate na svim nivoima takmičenja.

„Ovom prilikom želim da čestitam svim našim đacima i da istaknem da su uspjesi zabilježeni i na konkursima koje je raspisao Pedagoški zavod RS, a dobri rezultati su ostvareni i izvan granica naše zemlje“, naveo je Radojčić.

On je uputio zahvalnost svim prosvjetnim radnicima ove ustanove na požrtvovanom radu kao i opštini Višegrad, opštini Novo Goražde, preduzeću „He na Drini“, te svim ustanovama, preduzećima i pojedincima uz čiju pomoć je nastavni proces podignut na viši nivo.

Čestitajući Dan škole učenicima i zaposlenima u ovoj ustanovi, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da će ova lokalna zajednica i ubuduće pomagati njihov rad, a sve u cilju boljih uslova za školovanje.

„Želim vam da i u narednim godinama uspješno obavljate svoj posao i postižete zavidne razultate“, poručio je Đurević, istakavši da je današnji program priredbe još jedan dokaz predanog rada prosvjetnih radnika i učenika.

Tokom svečanosti obilježavanja, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić uručio je zahvalnice predstavnicima ustanova, preduzeća,pojedincima, te penzionisanim radnicima koji su pružili pomoć i podršku u radu ove obrazovne ustanove.

Osnovnu školu u Višegradu trenutno pohađa 630 učenika.