Bista Mehmed paše Sokolovića – poklon Slobodana Pavlovića

01.12.2016.

img_6026%5b1%5d

Biznismen Slobodan Pavlović najavio je danas da će njegov poklon Višegradu biti bista Mehmed-paše Sokolovića, koja je već dopremljena iz Čikaga i nalazi se u Slobomiru u Bijeljini.

On je rekao da je bista rađena sedam godina i da je autorsko djelo umjetnika iz Sirije i Rumunije.

Pavlović je danas posjetio Višegrad i zajedno sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem obišao Andrićgrad sa željom da upozna privredne i kulturne potencijale ove opštine.

Pavlović je izrazio oduševljenje ovim kompleksom, naglasivši da Višegrađani treba da budu ponosni na grad od kamena, jedinstven na Balkanu.

Đurević je istakao značaj Pavlovićeve posjete gradu na Drini sa ciljem organizovanja zajedničkog sastanka sa višegradskim privrednicima, koji će biti održan u prvoj polovini januara naredne godine.

On je dodao da Pavlović sa svojim saradnicima ima želju da pomogne Višegradu i ovom narodu u privrednom oporavku opštine i zapošljavanju omladine.

„Višegrad ima ogroman potencijal koji smo danas prezentovali ovom velikom srpskom investitoru i nadamo se dobroj i uspješnoj saradnji u budućem periodu“, rekao je Đurević.

Slobodan Pavlović je finasijski pomogao izradnju mosta na rijeci Rzav kod manastira u Dobrunu i vodovoda za manastirski kompleks 2004. godine, povodom 200 godina od početka Prvog srpskog ustanka.

img_6084%5b1%5d

SRNA