Biće olakšan prelazak granice mještanima Vardišta

24.09.2020.

Za mještane pogranične mjesne zajednice Vardište koji žele da obrađuju svoje parcele sa druge strane rijeke Rzav biće olakšan prelazak granice sa Srbijom, naročito u ljetnom periodu, kada su velike gužve i kada ne mogu da se sa poljoprivrednim mašinama uključe u kolonu vozila koja čekaju na prelazak granice, zaključeno je na današnjem sastanku u opštini Višegrad.

Sastanku, koji je organizovao načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, osim mještana, prisustvovali su i predstavnici Granične policije BiH i carine, kao i lokalne Stanice javne bezbjednosti.

„Dobili smo obećanja od predstavnika institucija BiH sa današnjeg sastanka da će, uz određeni spisak, prelazak mještana biti mnogo brži i lakši, naročito u ljetnom periodu kada su velike gužve“, izjavio je Đurević novinarima nakon sastanka.

On je napomenuo da su u ljetnom periodu ljudi onemogućeni da lako prelaze granični prelaz da bi obrađivali svoja imanja.

Đurević je naveo da je na sastanku bilo riječi i o drugim problemima mještana ovog sela, koji će, prema njegovim riječima, biti riješeni u narednom periodu.

Predsjednik mjesne zajednice Vardište Nenad Mijadžević rekao je da mještani čija su imanja sa druge strane prelaza imaju određene probleme kada su gužve i kolone od nekoliko stotina metara.

„Taj problem je naročito izražen ljeti kada su velike gužve na prelazu, a to ljudima koji žive na selu oduzima dragocjeno vrijeme. Nadam se da smo na početku pronalaženja rješenja tog problema, a načelnik Đurević se zauzeo da bi to bilo urađeno na najbolji način“, kaže Mijadžević.

SRNA