Bezbjedonosna situacija veoma dobra

27.02.2019.

Bezbjednost u saobraćaju u opštini Višegrad je na veoma dobrom nivou u odnosu na prethodne godine, a manje je i krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda, ocijenili su na današnjem sastanku članovi Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove opštine.

Predsjednik Savjeta Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo trenutnom situacijom, te istakao da uvijek može bolje i da na tome rade pripadnici Policijske stanice Višegrad.

„Jedan od ključnih projekata u narednom periodu je poboljšanje prilaza Srednjoj školi i uvođenje nadzornih kamera, a opština će pomoći da se Srednja škola `Ivo Andrić`, nakon Osnovne `Vuk Karadžić` i obdaništa `Neven`, opremi video-nadzorom, a kasnije da se uključi u policijski sistem kako bi mogli imati kontrolu nad tim kamerama“, naglasio je Đurević.

On je istakao da će u opštini Višegrad biti postavljeni novi i obnovljeni postojeći znakovi, kao i table na ulazu i izlazu.

„Riječ je o putnim pravcima prema Rudom, Bijelom Brdu, Vardištu i Ustiprači“, rekao je Đurević i dodao da će oko Osnovne škole „Vuk Karadžić“ biti postavljena ograda i proširen parking.

On je dodao da će u narednom periodu akcenat biti stavljen i na održavanje lokalnih, magistralnih i regionalnih puteva.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojičić rekao je da se u ovoj ustanovi dosta pažnje posvećuje bezbjednosti učenika organizovanjem raznih predavanja u saradnji sa Domom zdravlja, lokalnom policijskom stanicom i Auto-moto društvom „Višegrad“.

Sekretar Auto-moto društva „Višegrad“ Radovan Lipovac naveo je da je u toku akcija „Budi vidljiv, ne budi figura“ čiji je cilj da pješake informiše o ponašanju u saobraćaju, kao i o obavezi nošenja obojenog prsluka u noćnim satima i u uslovima slabe vidljivosti.

Lipovac je najavio da će početkom marta u Srednjoj školi biti organizovano predavanje „Mladi i stari-rizična grupa učesnika u saobraćaju“ na kojem će pažnja biti posvećena mlađim učesnicima u saobraćaju i onima koji stiču pravo na polaganje vozačkog ispita.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, lokalne policijske stanice, škola, višegradske auto-škole i preduzeća „Putevi Republike Srpske“.
SRNA