Bezbjednost u saobraćaju zadovoljavajuća

06.12.2022.

Stanje bezbjednosti u saobraćaju na području opštine Višegrad je bolje nego u proteklom periodu i ocijenjeno je kao zadovoljavajuće, zaključeno je na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice.

Član Savjeta Srpko Baranac rekao je da je u odnosu na minuli period bezbjednosna situacija bolja za 20 odsto ali da se teži ka boljem, te da je usvojeno niz zaključaka čija realizacija će to omogućiti.

“Bitan zaključak je iznalaženje načina da se na teritoriji naše opštine otvore dva kružna toka koji će ubrzati saobraćaj ali i učiniti ga bezbednijim. Pred nama je sagledavanje kompletne slike i sačinjavanje planova da eventualno uz stručne savjete izmijenimo režim saobraćaja na zadovoljstvo građana Višegrada ali i brojnih turista”, naglasio je Baranac.

Prema riječima člana Savjeta za bezbjednost, koji obavlja i funkciju vršioca dužnosti direktora JKP “Komunalac” Branka Filipovića nedostatak parking mjesta u centru grada  je veliki problem koji spriječava radnike da na pravi način obave čišćenje grada.

“Danas smo razgovorali o mogućnostima da u narednoj godini neke ulice budu jednosmjerne kako bi riješili taj problem”, rekao je Filipović, koji je uputio poziv građanima da se odgovorno odnose prema saobraćajnoj signalizaciji ali i šahtovima i rešetkama koje regulišu odvod otpadnih voda.

“U cilju bezbjednijeg saobraćaja iduće godine će se pristupiti izradi projekta izgradnje dva kružna toka, jednog kod motela Okuka i drugog kod novog mosta prema naselju Garča čime će saobraćaj učiniti bržim ali i bezbjednijim”, istakao je Filipović.

Nakon sastanka je istaknuto da će do kraja godine  biti održan još jedan sastanak Savjeta  za bezbjednost saobraćaja.