Bezbjednosna situacija bolja nego ranije

08.12.2022.

Bezbjednosna situacija na području opštine Višegrad u ovoj godini znatno je bolja nego minulih godina, zaključeno je na sjednici Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice, na kojoj su utvrđene i smjernice djelovanja kako bi stanje bilo još bolje.

Načelnik opštine Mladen Đurević naveo je da je razgovarano o brojnim temama i da su utvrđeni ciljevi koji će biti realizovani u narednom periodu.

„Inicijativa je krenula od predstavnika Policijske stanice Višegrad koja sarađuje sa drugim institucijama, prije svega, Odjeljenjem za inspekcijske poslove opštine Višegrad kako bi akcentovani problemi bili riješeni u interesu povećanja stepena bezbjednosti u našoj opštini“, rekao je Đurević.

On je izrazio zadovoljstvo zbog situacije koja je znatno bolja nego proteklih godina, te naglasio da će se istrajavati na suzbijanju svih pojava koje negativno utiču na bezbjednost, a posebna pažnja biće posvećena vršnjačkom nasilju, poboljšanju video- nadzora u gradu i kontroli rada noćnih klubova.

U Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ izrazili su zadovoljstvo stanjem, kada je riječ o vršnjačkom nasilju, potvrdila je direktor ove obrazovne ustanove Dragana Zečević.

„Na nivou naše lokalne zajednice u ovoj godini nije bilo evidentiranih slučajeva vršnjačkog nasilja, a donijeli smo zaključak da se kroz predavanja intenzivira upoznavanje djece o svim vidovima nasilja, njegovog prepoznavanja i reagovanjima ukoliko ga dožive ili uoče“, istakla je Zečevićeva.

Starješina jedinice Željko Milošević naveo je da u tekućoj godini ni Vatrogasna jedinica nije imala mnogo posla.

On je napomenuo da je u ovoj godini Vatrogasna jedinica imala upola manje intervencija nego u prošloj godini, čemu je doprinijela i povoljna meteorološka situacija u vrijeme kada su učestali požari zbog rada na imanjima, a i broj saobraćajnih nezgoda koje su zahtijevale intervenciju je znatno smanjen.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici policije, Civilne zaštite, Granične policije BiH, osnovnih i srednjih škola i Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Višegrad.

SRNA