Besplatna akcija tehničkog pregleda vozila

17.07.2020.

Auto-moto društvo „Višegrad“ je danas, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske i saobraćajnom policijom, u Višegradu organizovalo akciju besplatnog tehničkog pregleda za sva motorna vozila.

Sekretar Auto-moto društva „Višegrad“ Radovan Lipovac rekao je da su najveće neispravnosti na vozilima vezane za svjetlosnu signalizaciju i na upravljačkom mehanizmu.

„Primjetno je da je iz godine u godinu veća tehnička ispravnost vozila, tehnička neispravnost i dalje postoji, ali s obzirom da je prosjek starosti vozila oko 18 godina, ona su u prilično dobrom tehničkom stanju“, istakao je Lipovac.

On je naglasio da se ovakvim akcijama vozačima skreće pažnja da uklone probleme na svojima vozilima u što kraćem roku, kako bi bili što bezbjedniji u saobraćaju.

Vozač Mišo Knežević rekao je da je ova akcija veoma dobra i korisna, naročito za vozače koji voze po makadamskim putevima.

„Današnjim tehničkim pregledom ukazali su se određeni nedostaci na mom vozilu, koje ću odmah ukloniti kako bi bio bezbjedan na putu“, naveo je Knežević.

Vozač Željko Marković kazao je da redovno kontroliše svoje vozilo, te izrazio zadovoljstvo što se ovakve akcije organizuju u Višegradu.

Današnja akcija pod nazivom „Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite“ sprovodena je na lokacijama tehničkih pregleda „Miki“ i „Jahorina auto“ u Višegradu.