Apel građanima da se pridržavaju mjera

06.07.2020.

U Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu zaražena su četiri radnika kuhinje, a četvoro je u kućnoj izolaciji, istaknuto je na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Višegrad.

Iz Štaba navode da je do sada testirano ukupno 60 lica iz ove ustanove, dok će sutra biti obavljeni testovi za preostalih 25 osoba.

„Korisnice Doma za lica sa invaliditetom su stabilne, a za praćenje njihovog stanja zaduženi su medicinski radnici ove ustanove. Sprovode se sve neophodne mjere, radnici nose zaštitnu opremu, a redovno se vrši dezinfekcija i mjerenje temperature“, istaknuto je na Štabu.

Na sjednici Štaba je istaknuto da je testirano još troje radnika Doma zdravlja u Višegradu i posebno naglašeno da građani ne trebaju da dolaze u ovu ustanovu, nego da kontaktiraju telefonom, te da je izuzetno važno da se testiraju samo one osobe koje imaju prateće simptome na virus korona.

Komunalna policija je tokom vikenda vršila kontrolu u ugostiteljskim objektima, a istaknuto je da se zaposleni i gosti ovih objekata pridržavaju svih propisanih mjera.

Izvršena je dezinfekcija policijske stanice u Višegradu, a u narednom periodu biće izvršena i dezinfekcija svih javnih ustanova i haustora u gradu.

Iz Štaba su apelovali na građane da se pridržavaju propisanih mjera, nose zaštitnu opremu, drže socijalnu distancu i smanje okupljanja, kako bi se spriječilo širenje virusa korona.