Ambasador Slovačke sa Đurevićem o privredi i turizmu

06.11.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa ambasadorom Slovačke u BiH Martinom Kočom koji je istakao da je turizam veoma bitan za njegovu zemlju, iz koje oko 10.000 turista posjećuje BiH.

„Zahvaljujući i mogućnostima opštine Višegrad, slovački turisti sve više posjećuju BiH, jer ona nudi lijepe planine i mogućnosti za boravak“, rekao je Kočo.

Ambasador Slovačke u BiH istakao je da se u Višegradu nalaze i vojnici Oružanih snaga Slovačke i da je dio posjete fokusiran na njih.

Đurević je rekao novinarima da je Slovačka učestvovala u raznim projektima koje su realizovane u ovoj opštini, kroz folklorna društva, osnovnu školu i druge ustanove, te dodao da su danas razgovarali o značajnijem projektu za koji vjeruje da će se u skorijoj budućnosti i privesti kraju.

„Prošle godine smo imali pet novih preduzeća koja su otvorila svoja predstavništva u našoj opštini. Uspješno rade i zapošljavaju više od 100 ljudi iz Višegrada“, rekao je Đurević.

Prema njegovim riječima, to je pokazatelj da su opština Višegrad i njeno rukovodstvo spremni da širom otvora vrata za sve koji žele da na obostrano zadovoljstvo rade nove projekte u korist sugrađana.

On je rekao da je sa Kočom razgovarao o projektima veoma važnim za opštinu i da vjeruje da će ih daljom zajedničkom saradnjom sprovesti u djelo.

SRNA