Održana Višegradska regata

06.07.2019.

Višegradska regata, u kojoj je više od 500 učesnika, krenula je danas od višegradske ćuprije prema Starom brodu, gdje joj je odredište.

Početak regate, koja se ove godine održava pod nazivom „Izađi na Drinu, osjeti milinu“, obilježen je na neobičan način, prelaskom preko ziplajn sajle sa upaljenim bakljama.

Direktor Turističke organizacije opštine Višegrad Olivera Todorović rekla je Srni da je 14. regata okupila rekordan broj učesnika, te da ovom manifestacijom promovišu rijeku Drinu i njen kanjon, kao i predjele izuzetne prirodne ljepote naslonjene na Nacionalni park Tara.

„Učesnici će svratiti u kompleks Stari Brod gdje će načelnik opštine Mladen Đurević položiti cvijeće, a učesnici zapaliti svijeće stradalim Srbima“, navela je Todorovićeva.

Ona je dodala da će u Starom Brodu biti održana sportska takmičenja i da su za najbolje pripremljene nagrade.

„Posebna takmičenja u više disciplina biće održana za djecu, kojih je ove godine najviše do sada“, napomenula je Todorovićeva

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će opština nastaviti da podržava manifestacije koje na najljepši način promovišu Višegrad kao turističku destinaciju.

Učesnici regate Milan Jakšić i Milan Đukić kažu da su zbog druženja na jednoj od najznačajnijih turističkih ponuda u Višegradu.

„Uživamo na rijeci. Družimo se u onome što nam je priroda poklonila“, dodao je Đukić.

Organizatori manifestacije su opština Višegrad i Turistička organizacija Višegrad.

SRNA