Otvoren konkurs za najbolju priču o Republici Irskoj

11.03.2019.

Posjetite biblioteku „Ivo Andrić“, čitajte o Irskoj, budite nadahnuti, napišite kratku priču i putujte.

Biblioteka Ivo Andrićiz  Višegrada, uz podršku Ambasade Irske, poziva Vas da budete inspirisani knjigama o Irskoj i napišite kratku priču koja Vas može odvesti u Irsku.

Za pobjednika u kategoriji preko 18 godina biće obezbijeđen fond nagrada od 350 € koji bi se mogao iskoristiti za finansiranje pobjedničkog putovanja u Irsku. Pobjednik mlađi od 18 godina dobiće knjige u vrijednosti od 100 €.

Ambasada Irske nedavno je doprinijela osnivanju Irskog kutka u biblioteci Ivo Andrić“ u Višegradu, inspirisana likom i djelom dobitnika Nobelove nagrade za književnost.

Da bi se ispunili uslovi za učešće na ovom takmičenju potrebno je da ostane zabilježeno da je autor kratke priče pozajmio knjigu iz Irskog kutka u periodu od 4. marta do 28. juna 2019. godine. Kratka priča treba  biti inspirisana knjigama iz Irskog kutka i treba da se sastoji od 200 do 1.000 reči. Ove priče mogu biti na jezicima Irske (irski ili engleski) ili na srpskom. Najbolje kratke priče učesnika inspirisane knjigama iz Irskokutka, treba dostaviti u  biblioteku „Ivo Andrić“.

 Biblioteka će pripremiti dvije kratke liste u dvije starosne kategorije, a Ambasada će izabrati konačne dobitnike. Krajnji rok za dostavljanje radova u Biblioteku je 28. jun 2019. godine. Predviđeno je da se dodjela nagrada održi u septembru 2019. godine u Višegradu.

Takmičenje nije otvoreno za pojedinc koji su službenci ili bivši službenici irske ambasade, članovi njihovih porodica i za zaposlene u biblioteci u Višegradu.  Isti uslovi važe i za  bilo koji drugi sukob interesa.