Svečana akademija povodom Dana Republike 11. januara

26.12.2018.

Povodom 27. rođendana Republike Srpske, u Višegradu će 11. januara biti održana svečana akademija, rekla je Srni Silva Dobraš, glavni koordinator aktivnosti za obilježavanje Dana Republike – 9. januara.

Dobraševa je, nakon današnjeg sastanka članova Organizacionog odbora, navela da se učenici srednje i osnovne škole u Višegradu pripremaju za učešće na akademiji koja će biti održana u Domu kulture sa početkom u 13.00 časova.

Ona je dodala da će 11. januara u 12.00 časova biti svečano otvorena izložba likovnih radova nagrađenih i pohvaljenih đaka, a dogovoreno je i štampanje kataloga u „Službenom glasniku“ koji predstavlja zbir svih nagrađenih literarnih i likovnih radova.

Dobraševa kaže da je akademija u Višegradu povodom Dana Republike druga po značaju u Srpskoj, nakon centralne manifestacije koja će biti održana u Banjaluci.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pozvao je sugrađane da prisustvuju svečanoj akademiji.

„Višegradu je pripala ogromna čast i obaveza da, od ukupno 64 opštine u Republici Srpskoj, bude izabran da organizuje tako važan događaj, u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske“, rekao je Đurević.

SRNA