Poboljšana bezbjednost najmlađih učesnika u saobraćaju

21.12.2018.

U protekloj godini u opštini Višegrad poboljšana je bezbjednost u saobraćaju za najmlađe učesnike postavljanjem zaštitnih ograda, prinudnih usporivača saobraćaja, te zvučnim vibracionim trakama, rekao je potpredsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Višegrad Vladimir Gladanac.

On je na današnjem sastanku ovog savjeta istakao da je izgrađena infrastruktura koja opravdava pozitivan izvještaj o stanju bezbjednosti u saobraćaju na kraju godine.

„Riječ je konkretno o ogradi u Ulici Užičkog korpusa koja štiti djecu na putu od škole do kuće, zvučne vibracione trake u Ulici Druge podrinjske brigade, te drugi prinudni usporivači saobraćaja u Kozačkoj ulici i u naselju Garča“, naveo je Gladanac i dodao da će cilj Savjeta i dalje biti da svake godine bezbjednost saobraćaja bude podignuta na veći nivo.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Momir Radojčić smatra da je u ovoj godini povećana bezbjednost učenika u saobraćaju.

„Osim ograde u Ulici Užičkog korpusa, obnovljena je i signalizacija, školski parking će biti dodatno uređen i proširen, a u narednom periodu učenici će u lokalnoj Stanici javne bezbjednosti imati preventivna predavanja o upotrebi pirotehničkih sredstava, jer je u prošlosti bilo prilično nezgoda po tom pitanju“, naveo je Radojčić.

Sekretar Auto-moto društva „Višegrad“ Radovan Lipovac rekao je da je ovo društvo učestvovalo u nekoliko preventivnih aktivnosti, s ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju u ovoj opštini.

„Izdvojio bih pripremu vozila za vožnju u zimskim uslovima, Dan sjećanje na žrtve saobraćajnih nezgoda, Dan bezbjednosti saobraćaja u opštini Višegrad, a u toku je akcija `Niti jedna čaša prije vožnje` kojom želimo da upozorimo vozače na štetnosti i pogrešno razmišljanje prilikom sjedanja za volan u alkoholisanom stanju“, naglasio je Lipovac.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, lokalne Stanice javne bezbjednosti, komunalne policije, Srednje škole „Ivo Andrić“ i višegradske auto-škole.

SRNA