Formirana nova grupa u obdaništu „Neven“

06.12.2018.

U obdaništu „Neven“ u Višegradu, formirana je nova grupa, za koju je vladalo veliko interesovanje roditelja, rekla je direktor ove ustanove Danka Mitrović.

Ona je istakla da je počela sa radom četvrta grupa, zahvaljujući senzibilitetu načelnika i opštine koji finansiraju novozaposlene radnike i sve druge potrebe polaznika.

„Na ovaj način zbrinuta su sva djeca u Višegradu i liste čekanja su potpuno ispražnjene“, navela je Mitrovićeva.

Prema njenim riječima formiranje ove grupe je jedan od osnovnih pokazatelja demografske slike, koja je vrlo optimistična.

„Sigurna sam da su roditelji koji su shvatajući važnost ovakve ustanove za njihovo djete, ali i iz potrebe zadovoljni formiranjem grupe, koja u pedagoškom smislu ima veliki značaj jer su po prvi put formirane najčistije grupe kada je uzrasni period u pitanju“, dodala je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da je decembar mjesec u ovoj ustanovi jedan od najljepših perioda kada se mnogo radi i mnogo zabavlja.

„Za krsnu slavu Nikoljdan dajemo prioritet djeci, ali ugostimo i najveće prijatelje ustanove. Poslije toga uslijediće manifestacija Zimski dani Višegrada, na kojima će ova ustanova imati prodajni štand gdje će prodavati rukotvorine djece, vaspitača i njihovih roditelja“, dodala je Mitrovićeva.

Ona je naglasila da će se novogodišnji praznici dočekati veselo uz Deda mraza i poklone za djecu.

U obdaništu „Neven“ boravi 90 mališana.