Višković razgovarao sa predstavnicima Saveza opština i gradova

27.11.2018.

Mandatar Radovan Višković danas je u Banjaluci nastavio konsultacije o formiranju nove vlade Republike Srpske sastankom sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Delegaciju Saveza opština i gradova predvodio je predsjednik ove organizacije Ljubiša Ćosić, a prisustvovali su i gradonačelnici Banjaluke i Prijedora Igor Radojičić i Milenko Đaković, te načelnik Višegrada Mladen Đurević.

Đurević je istakao da se na sastanku razgovaralo o problemu viška zaposlenih radnika u opštinskoj upravi, te o prijedlogu da se pomjeri krajnji rok za smanjenje zaposlenih i da se broj zaposlenih poveća sa tri na više, na hiljadu stanovnika.

On je dodao da je bilo riječi i o sredstvima za naknadu od šuma da se fleksibilnije troše, u zavisnosti od potreba lokalnih zajednica.

Đurević je naveo da se govorilo i o tome da ukoliko se ukaže potreba za novim zapošljavanjem, u određenoj ustanovi, da to ne predstavlja problem prilikom planiranja budžeta na stavci plata zaposlenih radnika.

Višković je izrazio zadovoljstvo zbog podrške koju je Vlada u prethodnom periodu uputila gradovima i opštinama realizacijom kapitalnih projekata, te je uvjeren da će biti nastavljeno sprovođenje značajnih razvojnih programa u saradnji sa lokalnim zajednicama.