Đurević: Dobra saradnja sa Geodetskom upravom

23.11.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović dogovorili su se na današnjem sastanku da što prije počne izlaganje na javni uvid nepokretnosti u katastarskoj opštini Višegrad dva.

„To je ono što svi građani očekuju i što nam je potrebno da bismo mogli rješavati mnoge zahtjeve građana, od kojih se najveći broj odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata“, rekao je Đurević.

Na sastanku u Višegradu zaključeno je da postoji dobra saradnja opštine i Republičke uprave i da rade sve da sugrađani brže i lakše rješavaju svoje zahtjeve i dobijaju neophodne podatke.

Predragovićeva je istakla da je za Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove veoma važna dobra saradnja sa svim jedinicama lokalne samouprave.

„Neće samo građani biti zadovoljni kada izložimo katastarsku opštinu Višegrad dva, nego i sama jedinica lokalne samouprave. Privredni razvoj jedinice lokalne samouprave zavisi od registra imovine, odnosno procijenjene vrijednosti te imovine i planiranja poslovnih i industrijskih zona“, rekla je Predragovićeva.

Ona je navela da je dogovoreno da se u idućoj godini dostave područja koja su od interesa za jedinicu lokalne samouprave kako bi ih pripremili da se, odmah poslije izlaganja Višegrad dva katastarske opštine, krene u izlaganje tih katastarskih opština.

SRNA