Održana sjednica Skupštine opštine Višegrad

30.07.2018.

Na 26. redovnom zasjedanju Skupštine opštine Višegrad odbornici lokalnog parlamenta usvojili su prijedlog Odluke o ustupanju na korišćenje poslovne zgrade svadbenog salona na Bikavcu privrednom društvu „Andrićev konak“, kao i prijedlog Odluke o prestanku važenja Odluke o utvrđivanju zakupnine i uslovima izdavanja svadbenog salona.

Odbornici su jednoglasno usvojili i prijedlog Odluke o usvajanju Akcionog plana za koheziju zajednice.

Na sjednici SO Višegrad usvojen je i prijedlog Odluke o bratimljenju i uspostavljanju saradnje opštine Višegrad sa opštinama Zvečan i Kosovska Mitrovica na KiM u Srbiji, i sa opštinom Zvenigrad u Ruskoj Federaciji.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je rekao da je ova opština u ranijem periodu imala potpisane povelje o bratimljenju sa gradovima Vršac, Obrenovac i Lazarevac iz Srbije, te dodao da su donijete odluke o bratimljenju i sa dvije opštine sa Kosova i Metohije i iz Moskovske oblasti u Rusiji sa kojima će takođe biti potpisane navedene povelje.

„ Prije svega je velika čast i zadovoljstvo imati te opštine kao bratske i širiti prijateljstva među njima, te raditi na saradnji u sferi turizma, privrede, sporta i kulture“, ističe Đurević.

On kaže da je posebno značajna sama veza srpskog naroda sa Rusima jer kako kaže, ova dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog.

„Delegacija opštine Višegrad je boravila u maju u opštini Zvenigrad, na dan proslave pobjede nad fašizmom i tom prilikom smo usaglasili dogovore oko bratimljenja koje će biti realizovano prilikom njihove posjete Višegradu“, potvrdio je Đurević.