Prijem za penzionisanog direktora Srednje škole u Višegradu

04.06.2018.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem povodom odlaska u penziju dugogodišnjeg direktora Srednje škole „ Ivo Andrić“ Đorđa Mrševića.

„ Imali smo potrebu da se na ovaj način, skromnim poklonom, odužimo našem direktoru Mrševiću, rekao je Đurević, te istakao da se nada da će ova srednjoškolska ustanova i dalje uspješno raditi.

On je naveo da je višegradski srednjoškolski centar jedan  od najuređenijih, kako na regiji, tako i u Republici Srpskoj i da opština Višegrad izdvaja značajna sredstva u cilju kvalitetnih uslova školovanja.

Penzionisani direktor i profesor Đorđe Mršević izrazio je zahvalnost načelniku na prijemu i na dobroj saradnji.

Mršević je potvrdio da je funkciju direktora srednje škole obavljao 25 godina i da je u  toj ustanovi bio u radnom odnosu nepunih 40 godina.„ Za to vrijeme, radio sam sa deset ministara i šest načelnika, i mogu da kažem da sam zadovoljan saradnjom sa kolegama, opštinom, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i preduzećem HE „ Na Drini“ Višegrad, od kojih smo uvijek imali pomoć i razumijevanje“, naglasio je Mršević.

Prema njegovim riječima do sada je u okviru ove obrazovne ustanove realizovano oko 25 projekata.

„ Kao bivši predsjednik Aktiva direktora sarajevsko- romanijske regije, odgovorno mogu da tvrdim da je srednja škola u Višegradu jedna od najmodernijih i najbolje opremljenih u okruženju i siguran sam da će i u narednom periodu imati zavidne uslove za obrazovanje budućih generacija“, kazao je Mršević.

Radio Višegrad