Održan Stručni kolegij načelnika opštine

02.12.2016.

kolegijum

U kabinetu načelnika opštine Višegrad, održan je stručni kolegij, na kojem su prisustvovali načelnici odjeljenja i stručni saradnici iz opštinske uprave.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da se na kolegijumu raspravljalo o temama koje se tiču rada opštinske uprave, kao i temama koje su vezane za razvoj opštine Višegrad.

„Na ovom kolegijumu, usaglašen je kodeks oblačenja za rad na prijavnici i pisarnici koji podrazumijeva uniformu, te kodeks oblačenja svih zaposlenih radnika“, napomenuo je Đurević.

On je dodao da se raspravljalo i o postavljanju mikrofona u skupštinskoj sali, kako bi omogućili odbornicima da se na jednostavniji način uključuju u rad sjednica.

„U narednom periodu dogovoreno je da se izvrši revizija površina koje opština iznajmljuje, uključujući poslovne prostore i stanove“, rekao je Đurević i napomenuo da će Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove opštine Višegrad, u saradnji sa resornim ministarstvom pokušati da riješi problem poslovnih prostora u naselju Garča.

kolegijum2

Đurević je napomenuo da je samo jedan poslovni prostor u vlasništvu opštine, dok je ostalih 19 vlasništvo resornog ministarstva, a da je jedan od prijedloga da se poslovni prostori stave u funkciju rada mjesnih zajednica, odnosno za potrebe održavanja izbora.

Na stručnom kolegijumu načelnika opštine dogovoreni su naredni koraci u vezi sa deponijom smeća, koja se nalazi na ulazu u grad.

„Obišli smo deponiju i naš naredni korak je da se očisti smeće do magistralnog puta i da se postavi zaštitna ograda“, rekao je načelnik Đurević.

Stručni kolegij načelnika donio je i prijedloge za izradu propagandnog materijala oštine Višegrad, te izdavanja biltena opštine Višegrad.

Načelnik Đurević je najavio i sistematizaciju radnih mjesta, uz opis poslova, kako bi sve službe jednako bile zastupljene u svom radu.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja opšte uprave Slavče Sandev kaže da je ova služba u proteklom periodu izvršila brojne promjene u radu, od kojih posebno izdvaja kontrolu ulaska i izlaska radnika, te povećan nivo higijene u opštini.

„Dogovorena je kontrola ulaska i izlaska radnika, kao i poštovanje radnog vremena svih zaposlenih“, rekao je Sandev.

On je dodao da je izvršena popravka tehnike, te nabavka uniformi za radnike na pisarncii i prijavnici.

Sandev je istakao da će u narednom periodu, u dogovoru sa načelnikom biti formirane mjesne zajednice.

Naredni Stručni kolegij načelnika, zakazan je za ponedeljak, 5. decembar, a dogovoreno je da se stručni kolegij održava svakog ponedeljka i petka od 8 časova.