„Unija“ iz Tešnja sveukupni prvak memorijalnog turnira

16.10.2017.

U organizaciji Karate kluba „Drina“ iz Višegrada, na Memorijalnom turniru „Vidoje Andrić“, koji je održan juče u sportskoj dvorani, prvo mjesto u generalnom plasmanu osvojila je ekipa „Unije“ iz Tešnja, drugo je pripalo „Igmanu“ iz Istočnog Sarajeva, a treće „Iskri“ iz Podgorice.

Memorijalni turnir otvorio je zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić. On je izjavio da učešće velikog broja takmičara na današnjem turniru predstavlja rezultat dobre saradnje višegradskih sportskih klubova i opštine.
„Sa jedne strane opština obezbjeđuje značajna sredstva za razvoj sporta, a sa druge, zahvaljujući ozbiljnosti trenera i rukovodioca klubova, koji se trude da to opravdaju radeći svakodnevno sa mladima, kao i organizacijom jednog ovakvog turnira, koji je veličanstven,“ dodao je Tasić.
Za najbolju takmičarku proglašena je Kristina Borovčanin, dok je prvo ime turnira u muškoj konkurenciji Branko Skrobanović.

Domaćin turnira, Karate klub „Drina“ se nije takmičila u generalnom plasmanu.
Stefana Krešić iz KK „Do“ Tuzla, osvojila je dvije zlatne medalje u kategoriji juniora i seniora.
„Izuzetno sam zadovoljna mojim nastupom i organizacijom. Uradila sam šest mečeva iz kojih sam izvukla pobjedu, ukupno 10:0,“ naglasila je Krešićeva.
Srebro za ekipu „Mladosti“ iz Rogatice, donijela je seniorka Sanja Rajak, koja je rekla da je konkurencija na takmičenju bila izuzetno jaka.

„Zadovoljna sam svojim nastupom jer su se djevojke jako dobro takmičile“, izjavila je mlada karatistkinja.
Na turniru su prvi put nastupili i članovi KK „Kosovska Mitrovica“ iz istoimenog grada, a trener ekipe Zoran Mojsilović kući će iz Višegrada ponijeti samo pozitivne utiske.
„Mi smo željeli da posjetimo vaše mjesto i grad. Sam nastup na ovom takmičnjeu za nas znači puno. Ostvarili smo jedan prijateljski kontakt sa KK „Drinom. Sljedeće godine potrudićemo se da dođemo u što većem broju“, istakao je Mojsilović.

Na ovogodišnjem 12. Memorijalnom karate kupu „ Vidoje Andrić“ učestvovalo je oko 450 sportista.